неділю, 26 квітня 2015 р.

ТРК "Сокаль"

Завдяки співпраці сокальських волонтерів із нашими земляками, які проживають закордоном, був придбаний безпілотник для українських військових. Про це радіо «Сокаль» повідомила представник громадського формування «10 Сотня Самооборони Майдану» Юлія Корнило. За її даними, хлопці із 80-ї аеромобільної бригади потребували безпілотника, так як кут, де вони знаходились є не захищений. На допомогу громадській організації «Всеукраїнський Волонтерський Рух» та «10 Сотня Самооборони Майдану»,  прийшли сокальчани-патріоти із Чікаго, що проживають у Сполучених Штатах Америки вже дуже довго і їм є не байдужа доля українців. Вони входять у громадську організацію «Чікаго Автомайдан» та співпрацюють з нашою авіарозвідкою. Ці сокальчани зібрали гроші, заплатили за безпілотник, купили та передали його нашим волонтерам, які в свою чергу відправили його на передову. Зокрема долучились до придбання літального апарату: Терлетські Ігор і Надя 500$ місто Львів, сокальчани з Флориди 500$, сокальчани з Чікаго Прокулевич Ігор, Наталя 500 $, Лукань Славік, Оксана 100$, Тимощук Олег, Оля, Ростик 300$, Приходько Сашко 50$, Конічик Славік 50$, Садовський Юра та Христина 100$, Ковальчук Анна 100 $, Слободюк Галина і Іра 200 $, Напора Володя та Алла 300 $, Якимів Наталя 100 $, Радик Галина100$, сім'я Мішталь 100 $, Лукаш Марія 100$, Васьків Ганна 100 $, Проць Сергій Оля 250$. Окрім того, волонтери подякували Андрію Умрихіну, який навчає бійців керувати безпілотником, за допомогу в купівлі і запрограмувані Michael Glebiv і Myroslaw Ruptash та "Chicago Automaidan".
Також інша волонтерка Мар’яна Климців розповіла, що майже не щодня організацій отримують від людей прохання допомогти у придбанні чи наданні речей першої необхідності,важкодоступних апаратів чи рацій, дальномірів чи приладів нічного бачення. І жителі Сокальщини завжди відгукуються на прохання про допомогу. Сокальський район надзвичайно активний у волонтерській діяльності. Самосвідомістю сокальчан, можна гордитися, коли кожен тут розуміє своє місце і призначення. Навіть засуджені сокальської виправної колонії максимального рівня безпеки № 47, можуть по-праву називати себе волонтерами. Вони, будучи за гратами, роблять більше, аніж чиновники на волі, - плетуть основу під маскувальну сітку.
Окрема подяка школам та садочкам Сокальського району. Ці хлопчаки та дівчатка з таким захватом плетуть патріотичні синьо-жовті браслети,пишуть листи солдатам, відправляють індивідуальні пакунки,збирають продукти харчування, виготовляють обереги,янголятка та ляльки-мотанки. Вишивають медальйони з тризубами, вишивають декоративні вінтажні медальйони з квітами, а також обкладинки на паспорти.
Меценатів та жертводавців вистачає. До збору долучаються як звичні люди, підприємці, священнослужителі, так і цілі сільські громади, які передають на передову продукти харчування, одяг, взуття, речі першої необхідності. Хто має можливість-допомагає матеріально,хто не має-долучається до доброї справи іншими способами: дає пальне чи запчастини до автомобілів, їжу, предмети особистої гігієни, в’яже шкарпетки чи шиє балаклави, рукавиці чи маскхалати. Перша партія балаклав оливкового кольору була зшита майстринями із села Забужжя, які самотужки зорганізувались та одразу приступили до роботи. Так само активно вони стартували із пошиттям маскхалатів. Опісля, до них доєднались жительки Стенятина. Вони також налагодили пошиття. Паралельно таке ж відбувалося і в селах Волиця та Комарів, Зубків, Завишень.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прошу залишити свій коментар