четвер, 23 квітня 2015 р.

Про нас на ZIKу

Боєць Іван Кубас вдячний за допомогуо волонтерам ГО «Всеукраїнський волонтерський рух» та ГФ «10 Сотня Самооборони Майдану», що знаходяться у місті Сокалі. Коли довелося їхати на Схід вперше, він звернувся за бронежилетом та усім необхідним саме до них.

«Багато хто з моїх побратимів їхали з дому без належного взуття, форми, речей першої необхідності. Про каску чи кевларовий бронежилет навіть й мови не могло бути. Волонтери допомогли тоді і допомагають сьогодні», – розповідає він.

За словами волонтерки Мар’яни Климців, хлопці отримують звернення, складається список потрібного, вишукуються можливості для отримання, а кінцевий результат – збір і відправлення у зону АТО.

«Нас багато і ми є однією командою.  У сокальській колонії максимального рівня безпеки № 47 навіть засуджені можуть по-праву називати себе волонтерами, вони допомагають чим можуть – плетуть основу під маскувальну сітку. Так само, волонтерами можна назвати і  священиків, котрі акумулюють та передають кошти, які зібрали їхні церковні громади, освітян, які проводять у школі акції та ярмарки», – зазначила вона.

Волонтери вдячні також школам та садочкам району. Діти плетуть патріотичні синьо-жовті браслети, пишуть листи солдатам, відправляють індивідуальні пакунки, збирають продукти харчування, виготовляють обереги тощо.

Вистачає роботи і для людей похилого віку. Щоб бійці АТО відчули радість Христового Воскресіння, господині району відправили на Схід освячені Великодні набори. А сухі сокальські борщики на передовій – серед улюблених смаколиків бійців.

Меценатів та жертводавців серед сокальчан вистачає. До збору долучаються як звичні люди, підприємці, священнослужителі, так і цілі сільські громади, які передають на передову продукти харчування, одяг, взуття, речі першої необхідності. Хто має можливість, допомагає матеріально, хто не має – долучається до доброї справи іншими способами: дає пальне чи запчастини до автомобілів, їжу, предмети особистої гігієни, в’яже шкарпетки чи шиє балаклави, рукавиці чи маскхалати.

Зокрема,  партія балаклав була зшита майстринями із села Забужжя. Тепер вони взялися за виготовлення маскхалатів.


Допомога надходить звідусіль: як і від окремих заробітчан з усіх куточків світу, так і від  друзів, родичів, знайомих, які знаходяться за кордоном. Хлопці із 80-ї аеромобільної бригади просили безпілотник. Допомогти волонтерам взялися сокальчани-патріоти із США, що  входять у громадську організацію «Чікаго Автомайдан». Вони  зібрали гроші на безпілотник та перелади його волонтерам, які відправили його у зону АТО.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прошу залишити свій коментар